Tuinontwerp

Bij het ontwerp van tuinen ga ik uit van de bestaande situatie, de elementen die kunnen worden gehandhaaft dan wel verwijderd, de mogelijkheden en onmogelijkheden van de tuin, de ligging ervan en de wensen die er leven bij de eigenaar van de tuin.

Ik ga een gesprek met u aan om te bepalen wat uw wensen zijn, het budget dat u ter beschikking stelt en de tijd die u zelf in de tuin wil investeren wat betreft de aanleg en het onderhoud.

Bij het ontwerp maak ik doorgaans een aantal schetsen die een idee moeten geven van hoe de tuin er uit kan gaan zien.

Ervaring leert echter dat de plannen tijdens de aanleg nogal eens worden aangepast, zo zie je pas zodra de tuin is leeggehaald wat de werkelijke potentie is.

Door de layout ter plekke neer te leggen en aan te passen naar uw wensen ontstaat er gaande weg op organische wijze het definitieve ontwerp.

Voor het ontwerp van de tuin rekening ik een tarief van €42,35 incl. BTW per uur.
Tuinaanleg

Aangezien ik me voornamelijk bezig houd met tuinieren, maak ik bij de aanleg van tuinen gebruik van mij bekende stratenmakers en timmermannen.

Aan de hand van het tuinontwerp coördineer ik de werkzaamheden en ben ik verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan, het bewerken van de grond en de beplanting.

Vooraf wordt bepaald wat de aanleg gaat kosten.

Over het algemeen zijn kosten voor materialen, transport, de bestrating en timmerwerkzaamheden, grondbewerking en aanplant goed in te schatten en kan dus een redelijke inschatting worden gemaakt van de prijs.

U moet er echter wel rekening mee houden dat er onvoorziene kosten kunnen zijn die tijdens de uitvoering van het werk aan het licht komen.

Tuinonderhoud

Tuinwijzer Wagenborg biedt diverse mogelijkheden voor het onderhoud van Uw tuin.

Naast de tuincoaching dat erop gericht is om u te leren om zelf uw tuin te onderhouden kunt u mij ook inhuren voor onderhoud aan uw tuin. Dit kan eenmalig zijn maar ook is het mogelijk dat ik regelmatig bij u langs kom om door de seizoenen heen uw tuin bij te houden.

Vanzelfsprekend gebeurt dit op natuurlijk en ambachtelijke manier en spreken we vooraf af wat ik ga doen en hoeveel tijd dit in beslag gaat nemen.

Het tarief voor tuinonderhoud bedraagt €36,30 incl.BTW per uur.

Bij afname van een tuinabonement van ten minste 24 uur op jaarbasis bedraagt het uur tarief €30,25 incl. BTW